ADVICES · CĂRȚI

SFATURI PENTRU A FI MAI PRODUCTIV

Hello!

Știu că v-am promis de ceva timp un articol despre cum sa fii mai productiv, așa că, iată-l.

Poate ați mai auzit de metodele/sfaturile astea, și eu le-am văzut în altă parte, le-am încercat și ce a funcționat la mine am zis să vă spun și vouă. Poate așa reușiți să vă faceți tot ce vă propuneți.

1.Știu că pare banal, dar TREZEȘTE-TE DE DIMINEAȚĂ. 

wake

Știu, știu. Mai ales când e vacanță ți se pare un chin să te trezești devreme. Nu spun să te ridici din pat la 6 dimineața. Doamne ferește!! Dar pe la 9 nu e sfârșit de lume.

Am încercat să fac asta în weekend-uri, căci încă nu a venit vara, și mă simt mult mai productivă. Dacă stau și lenevesc până pe la vreo 12, deja simt că nu mai am chef de nimic și că tot ce aș face ar fi să mă uit la seriale.

Nu spun că pentru toți va funcționa. Unii poate sunt mai productivi spre seară, dar eu una, deja de la ora 20:00 nu mai am chef de nimic, așa că metoda asta e cea mai bună.

2. Fă-ți un TO DO LIST. 

TOO

Eu efectiv nu reușesc să mă organizez dacă nu îmi scriu într-un planner ce am de făcut pe ziua respectivă. Dacă nu fac asta, sfârșesc prin a sta toată ziua în pat,, uitându-mă la seriale. Și cred că nu sunt singura.

Așa că, atunci când mă trezesc, îmi organizez agenda și astfel rămân productivă. Știți sentimentul acela pe care îl ai când bifezi un lucru din listă ca gata făcut? The best feeling… Așa că, da. Asta vă sfătuiesc și pe voi să faceți.

Dacă nu aveți răbdare să vă desenați voi un bullet journal, atunci puteți cumpăra unul deja completat.

3. FĂ-ȚI PATUL ÎN FIECARE DIMINEAȚĂ. 

bed

Țin minte când era mai mică și mama mă punea să fac patul, nu îmi plăcea deloc. Eh, acum când am mai crescut, mi-am dat seama că nu pot să fac nimic dacă nu am patul făcut. Și nu pentru că nu mi-ar plăcea să mai lenevesc și eu, cui nu-i place?, ci fix din cauza aceasta. Dacă rămâne nefăcut, parcă mă strigă să mă întorc la el, și nu vrem să se întâmple asta dacă vrem să fim productivi.

4. CURĂȚĂ-ȚI CAMERA. 

CLEAN

Sfatul acesta merge mână-n mână cu cel de sus. Sună poate un pic absurd, dar atunci când ai o cameră curată sunt sigură că îți vine mai ușor să te concentrezi atunci când ai ceva învățat. Dacă ai toate lucrurile împrăstiate, atunci gândul tău o să fie în toate părțile și concentrarea greu mai vine.

Acesta e un sfat util și pentru momentul când cauți ceva. Dacă deja ai lucrurile puse la locul lor, atunci nu îți e greu să le găsești. Și știți cum e, când cauți ceva, fir-ar să fie, nu  mai dai de el.

5. SETEAZĂ-ȚI OBIECTIVE – SET GOALS

STE.jpg

Aici e vorba de a-ți face o listă cu lucrurile/ visele pe care vrei să le îndeplinești în viitorul apropiat.

Eu de exemplu, pentru vara aceasta, am o mulțime de lucruri pe care mi le-am propus. Spre exemplu, vreau să aprofundez engleza, gramatica limbii engleze, să citesc cel puțin o carte în engleză, să învăț să gătesc câte ceva, să mă ocup de instagram ceva mai mult decât o fac acum, să fac mai multă mișcare și lista continuă.

6. BEA MAI MULTĂ APĂ.

WATER

Cred că știe toată lumea cât de importantă e apa pentru organismul nostru și nu o să vin eu acum cu biologia.

Însă, de când am început să beau foarte des apă, nu mai am senzații de rău pe care le aveam înainte și mă pot concentra mai mult pe ceea ce fac.

Când învăț, de exemplu, beau multă apă pentru că atunci creierul  se concentrează mai ușor. Asta am auzit-o și eu de la cineva și chiar funcționează.

7. GĂSEȘTE-ȚI TIMPUL TĂU PENTRU STUDIAT

std

Spre exemplu, eu nu pot învăța seara. Dacă trece de ora 20:00, deja nu mă mai pot concentra și sfârșesc prin a mă pune în pat.

Unora dintre voi poate vă este mai ușor să învățați seara, ei atunci, asta să faceți. Găsiți-vă momentul potrivit pentru voi, timpul în care vă puteți concentra.

 

Asta a fost. Cum am mai spus, poate deja ați văzut aceste sfaturi, sau chiar le-ați încercat, dar eu v-am spus cum a fost după experiența mea.

Sper că v-au fost de folos și că veți reuși să fiți mai productivi.

Pupici.^^

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s