CĂRȚI

PALATUL DE SPINI DE ELIZA MAZILU || RECENZIE

 

Am început să citesc din ce în ce mai des autori români și de fiecare dată rămân plăcut surprinsă de câtă imaginație pot avea.

Eliza a fost tare drăguță să îmi trimită un exemplar din Palatul de spini ,iar astăzi am revenit cu recenzia mult promisă.

EDITURA: Libris Editorial

ANUL: 2018

NUMĂR PAGINI: 475

     Într-o lume împărțită în Elfi ai Luminii, Elfi ai Întunericului și oamenii, sclavii acestora, o întâlnim pe Emryn, protagonista noastră, o fată ce trăiește în Aelwic cu mama și frații ei, un muritor ce nu ar fi trebuit niciodată să aibă puterile pe care le are.

Atunci când e descoperită și condamnată la moarte, pe neașteptate apare o bestie ce o salvează și o duce în Orașul Elfilor. Astfel, aflăm că așa zisa noastră bestie este Reghan, un Elf al Luminii.

Elfii, în funcție de puterile pe care le posedă, sunt împărțiți în mai multe categorii, cele principale fiind: Aeria pentru aer, Ashe pentru foc, Amane pentru apă și Dulra pentru pământ.

Toată acțiunea începe prin propunerea lui Reghan și a Asteriei, sora lui, prin care vor să detroneze Marele Consiliu al Elfilor, format din elfi cruzi și nemiloși ce le limitează puterile. Vor libertate, iar pentru asta au nevoie de ajutorul lui Emryn. Vă las pe voi să aflați ce au decis și cum s-a desfășurat acțiunea.

palatul

Mi-a plăcut cum a fost descris tărâmul Elfilor, cât și cum a conturat autoarea personajele.

Emryn, deși despărțită de familia ei și într-o lume a Elfilor pe care nu o înțelegea, făcea orice să ajungă la fratele și sora ei ca să îi protejeze. Am admirat curajul pe care îl avea și firea perseverentă și neînfricată.

”Și mai voia să-i facă să plătească pe toți cei ce i-au făcut rău în Aelwic. Voia să ude străzile cu sângele lor și să le aude țipetele mai mult ca orice. [..] Curând. Vor plăti. ”

Reghan și Asteria, doi frați gemeni total opuși ca personalitate, dar care se iubeau necondiționat și să nu uităm de Conan, un prieten ce li s-a alăturat în ”misiune”, mereu pus pe glume și genul de personaj care destinde atmosfera cărții.

Avem și puțin romance, ce-i drept, mi-ar fi plăcut să fie un pic mai mult, dar fiind primul volum dintr-o serie, se acceptă.

Recomand cartea iubitorilor de fantasy și celor care vor să descopere mai mulți autori români. Puteți găsi cartea aici.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s